ossoami - Barnbenens bästa vän

ossoami - Barnbenens bästa vän

Känner du igen det här?

Smarta barnbyxorPosted by Linda Mon, April 29, 2013 15:49:06

Ser det ut så här hemma hos dig också?


Jag heter Linda och är mamma till två pojkar, 5 och 7 år gamla.
Jag har ett 20-årigt förflutet inom inköp i mode- & sportswear branschen, bl.a som produktchef för Helly Hansens barn- och juniorkollektion. Och...jag är otroligt trött på de ständigt växande travarna med söndernötta barnbyxor hemma!

Varför tvingas vi överkonsumera barnkläder, vilket resulterar i en negativ påverkan både på familjeekonomin och miljön?

Varför producerar & säljer ingen hållbara, slitstarka vardagsbarnbyxor?

Varför är utbudet av roliga, prisvärda laglappar så begränsat?


Jag hittade inte några bra svar på dessa frågor. Därför bestämde jag mig under hösten 2012 för att ta saken i egna händer! Min vision var och är att innan slutet av 2013 kunna erbjuda familjer med barn i ålder 2-10 år lösningar på problemet med alltför snabbt utslitna barnbyxor.

Under hösten 2013 lanserar jag unisex-varumärket "ossoami", vars kärnverksamhet är mycket slitstarka vardagsbarnbyxor, till en början med fokus på denim jeans i storlek 92-140. Alla byxor kommer att vara förstärkta med licensierat slitstarkt tyg, samma som i årtionden använts i yrkeskläder och militära uniformer. Utseendemässigt ser de ut som helt vanliga jeans - Naturligtvis med coola detaljer och snitt.

Under hösten 2013 öppnar jag också webshopen "laglappen.se" där man på ett enkelt sätt kommer kunna köpa coola, klassiska och roliga laglappar till ett bra pris...att laga alla andra "icke slitstarka barnbyxor" med.

Vill du få ett prova-på-erbjudande när "ossoami" och laglappen.se finns ute på marknaden? Maila mig då ditt namn & mailadress på linda@texflow.se .

Må gott och njut av de små :o)

Linda

PS: Jag vill gärna höra dina tankar om barnkläder, familjeekonomi och konsumtion. Hur tycker du att en bra barnbyxa ska vara och se ut? Vad ställer dina barn för krav på sina kläder? Skulle du hellre köpa en betydligt hållbarare byxa till ett något högre pris för att spara pengar i längden och inte minst bidra till en bättre miljö? Hur viktig är miljöaspekten för dig när du konsumerar kläder? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sophie W Tue, May 21, 2013 11:59:02

Hej. Vi har fem grabbar i ålder 3-18 år hemma hos oss. Det har blivit många byxinköp genom åren!!! Har många gånger reflekterat över denna överkonsumtion av kläder som vår familj bidrar med. Känns inte bra alls. Jag och svärmor lappar och lagar så gott det går. Men ibland orkar man bara inte och då åker ett par i övrigt helt ok ballor i soporna. Och hur kul är det för minstingarna att hela tiden behöva ärva lappade brallor (?) om man ska se lite ytligt på problematiken? Så visst hade hållbara barnbyxor varit välkomna i vår familj (och lite roligare laglappar också för den delen), både av rent praktiska skäl men framför allt med tanke på miljön. Det låter nästan lite för bra för att vara sant. Hur vet du att det funkar? //Sophie

Posted by OSSOAMI-Linda Tue, May 14, 2013 10:34:56

Hej Maggan. Ledsen för sent svar. De flesta av laglapparna kommer att vara "stryk-på"-varianter. Baserat på egen upplevd erfarenhet skulle jag dock säga att för att få en långsiktigt hållbar lagning på knän behöver man sy fast lappen med några stygn också.

Linda

Posted by Maggan Thu, May 02, 2013 10:02:26

Äntligen! Det här kommer bespara familjen både pengar och tid. Vad är det för laglappar du ska sälja? Såna som man stryker på eller syr fast? Lycak till.

Posted by Vivi Eklund Tue, April 30, 2013 19:53:07

Här har ni en kund till! har en liten 5årig vilde som sliter byxor på löpande band. Vivi

Posted by OSSOAMI - Linda Tue, April 30, 2013 13:11:31

Hej Jessica & Gunilla,

Kul att Ni tror på konceptet!

Byxorna kommer att vara förstärkta över knäna/en stor del av framsida ben. Jag upplever, precis som Du Jessica, att det är där byxorna går sönder. Väldigt sällan på andra ställen. Komfort är A och O för mina barn också - Är inte brallan skön tar de inte på sig den. Och det kan man ju förstå, eller hur? Så komfort är och kommer att vara ett jätteviktigt ledord för ossoami.

De rullande basmodellerna kommer att kosta 399 kr. Ossoami-kollektionen (som även innehåller några överdelar och accessoarer) kommer att säljas via webshopen ossoami.com och förhoppningsvis genom återförsäljare (barnbutiker) i hela landet så småningom.

Linda

Posted by Gunilla Tue, April 30, 2013 10:14:00

Instämmer! Verkligen en produkt som saknas på marknaden (både byxorna och laglapparna). Var kommer Du att sälja byxorna? Och vad kommer de att kosta? Gunilla

Posted by Jessica Tue, April 30, 2013 09:38:20

Vilken jättebra idé! Har själv tre killar i ålder 3-9 år och känner alltför väl igen mig i Din beskrivning av högarna med trasiga byxor. Ibland räcker det med några gångers användning så är det hål på knäna. Att ärva kläder i syskonskaran är tyvärr inte ens att tänka på. Var någonstans kommer byxorna vara förstärkta? Min erfarenhet är att det är knäna (oftast det ena mer än det andra av någon anledning) som är utsatta för extremt slitage. Mina killar ställer höga krav på komfort, att det ska vara sköna brallor. Och så ska det gärna vara tuffa detaljer, åtminstone enligt min 7 och 9-åring :o). "Med måtta" kan jag själv inflika, om jag får ha ett ord med i köpet (och det har jag ju oftast!). Det ska bli spännande att prova byxorna när de kommer till hösten. Jag mailar dig min adress. Lycka till! Jessica